Вчера се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на МБАЛ – Добрич, на което ръководството на лечебното заведение беше изцяло обновено. Гласувано бе освобождаване на досегашния Съвет на директорите в състав: Димитър Мартинов, Светлозар Байчев и Милена Гюрова-Гунчева. Както НДТ вече ви информира, в новия борд влизат: Лъчезар Карадимов – началник отдел „Протокол“ в Министерството на здравеопазването, д-р Георги Желязков – прокурист на МБАЛ – Добрич и д-р Йовчо Йовев – началник на Отделението по педиатрия. За председател на Съвета на директорите беше избран Лъчезар Карадимов, а досегашният прокурист на МБАЛ – Добрич, д-р Георги Желязков вече официално прие поста на изпълнителен директор на лечебното заведение.

Три непосредствени задачи си е поставил д-р Желязков за началото на официалния си „мандат“ на ръководител на болницата: „Първо – да овладеем ситуацията с Ковид-заразата, един процес, който започнахме успешно и се надявам да продължим да се справяме с този най-актуален проблем. Освен това – да се обезпечи кадрово лечебното заведение – с радост и гордост мога да споделя, че в МБАЛ – Добрич, вече има 7 специализанти – каза д-р Желязков. А третата задача, за която смята да вложи сериозни усилия, е преструктурирането на кардиологичното обслужване, така, че хората от Добричка област да имат възможността да бъдат лекувани от водещи специалисти-кардиолози и да получат здравни грижи на най-високо професионално ниво, а именно – инвазивните светила в кардиологията, които идват да оперират тук, да могат да бъдат „достъпни“ за добруджанци чрез медицинския център на МБАЛ.

„Ще се стараем да оправдаем гласуваното доверие“ – каза още за читателите на НДТ д-р Георги Желязков и допълни, че с малки стъпки, но неотклонно, ще търсят начини за възвръщане на авторитета на лечебното заведени и най-вече – за това хората от Добричка област да могат да получават възможно най-качествено медицинско обслужване, без да им се налага да търсят съседни градове и други лечебни заведения.

„С моя 17-годишен опит в Министерството на здравеопазването се надявам и ще се постарая МБАЛ – Добрич да поддържа отлична комуникация с принципала“ – каза новият шеф на Борда на директорите Лъчезар Карадимов. И с усмивка добави, че  е възхитен от избора на млад и и амбициозен ръководител на болницата. „Младите хора припознават себе си в негово лице и той някак успява „да запали“ искрата и да ги вдъхнови за работа. Това – да има 7 специализанти в болницата, е огромен напредък и едно прекрасно начало за възраждане на авторитета на МБАЛ“ – сподели още новият председател на Съвета на директорите Лъчезар Карадимов. Напомняме за читателите, че той е от Добрич, че неговите родители – проф. Димитър Карадимов и д-р Елисавета Карадимова, които за съжаление, вече не са между нас, са направили много за здравето на хората от Добричка област, а самият Лъчезар, като един ревностен последовател на тяхната енергия в полза на Добруджа, нееднократно е подавал ръка за помощ, тогава, когато болницата или хора от нашия регион са имали нужда от такава.

„Надявам се че наистина ще оправдаем доверието и резултатите ще бъдат едно по-добро здравеопазване на добруджанци“ – каза още Лъчезар Карадимов,

А ние от НДТ желаем успех на новото ръководство, желаем ентусиазма, с който „стартират“, да бъде мощен двигател за работата им занапред…  И като всички хора от Добричка област сме с надеждата, че ако ни се наложи да бъдем пациенти в МБАЛ, там ще ни помогнат да се приберем у дома здрави и усмихнати. НДТ