НОВА ПРИДОБИВКА ЗА ХОРАТА ОТ БАТОВО

0
1169

 

Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков и директорът Милена Димитрова откриха вчера официално новоизградената пристройка към Детската градина в Батово. По този начин в детското заведение е обособено самостоятелно спално помещение.
Капацитетът на новото помещение е за 20 самостоятелни легла. Монтиран е нов климатик за неговото отопление Направено е освежаване и на стените на занималнята. За новата спалня е закупено изцяло ново оборудване и обзавеждане.
Обновяването на детската градина е на обща стойност около 65 000 лв. и е извършено със средства, изцяло осигурени от бюджета на община Добричка.
„Две неща обещахме на жителите на Батово в предизборната кампания преди 4 години – да направим пристройка, от която детската градина имаше нужда, а второто – да проектираме канал, който да мине през селото така, че да няма наводнения. Ето, че първото обещание вече е изпълнено. За второто вече е готов проектът, но тъй като са необходими много финансови средства, които общината не може да си позволи, затова се обърнахме към съответните компетентни институции и се надявам до края на тази година и това да се случи”, заяви в приветствието си кметът на община Добричка.
В момента детската градина се посещава от 15 деца, които са само от Батово, на целодневно обучение, обясни директорът Милена Димитрова. Радио Добруджа