• Поредна масова стрелба в Сърбия. Най-малко осем души са били убити, а 13 ранени при стрелба в село Дубона, на около 30 км южно от Белград. Нападателят, който е идентифициран като 21-годишен мъж, е избягал и се издирва от властите, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът е станал около 23 часа местно време. Полицията и специалните части са отцепили района, в който се предполага, че той се укрива. Нападателят застрелял група хора в Дубона с автоматично оръжие и избягал, като малко след това стрелял и в съседното село Мало Орашие, съобщава  N1.

Засега мотивите не са известни, но медиите спекулират, че стрелбата е била предшествана от спречкване. Трагедията се разиграла само ден, след като Сърбия беше разтърсена от друга масова стрелба, при която 13-годишно момче застреля 8 съученици и охранител в училище в Белград.

https://trud.bg

(UŽIVO) TERORISTIČKI AKT U MLADENOVCU Osmoro mrtvih, 13 ranjenih – Preko 600 pripadnika MUP-a učestvuje u potrazi za teroristom

KAKO “Novosti” saznaju u terorističkom akrtu u Mladenovcu u noći između četvrtka i petka ubijeno je čak osam ljudi, a trinaestoro je ranjeno. Sedmoro je u kritičnom stanju.

04.14 “ŠTA ĆE NAM KUĆA, KADA DECA NEMA…”

Nesrećne roditelje Zoricu i Sašu P., tragično ubijenih brata i sestre policajcu umiruju i zadržavaju ih dok oni u jaucima traže da vide decu. Ono što dodato potresa je činjenica da su tela ubijenih M.P. i K.P još na putu.

Pretpostavlja se da forenzičari posao privode kraju, ali agonija roditelja je jeziva.

Rodbina i komšije ih mole da pođu kući koja je od centra sele oko pola kilometra, međutim ono to odbijaju. Kako javlja naš reporter govore šta će im kuća kad dece nema.

04.00 Ubijena sestra policajca

U pucnjavi koja se večeras dogodila u Mladenovcu, u selu Malo Orašje i Dubona ubijeno je osmoro ljudi, a među stradalima su i policajac M.P (21) i njegova mlađa sestra K.P.

Foto: Društvene mreže

03.20 Potraga i dalje traje

Kako “Novosti” saznaju, preko 600 pripadnika MUPa učestvuje u potrazi za teroristom.

Foto: Novosti

02.30 Bolan vapaj oca jedne od žrtava terorizma kod Mladenovca

Na mesto pucnjave stigla je i rodbina ubijenih, čiji su jauci parali noć.

-Joj, šta će mi život, ja ću da se ubijem – zapomagao je otac jedne od žrtava krvoprolića.

KUKNJAVA I JECAJI U MLADENOVCU: Prvi snimak sa mesta pucnjave

Pripadnici specijalne jedinice pustili su pse kako bi pronašli napadača.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ocenio je večerašnju pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt.

Foto: MUP

Policajac (20) i njegova sestra ubijeni su u krvavom piru, koji je započeo Uroš B. (21) u selu Dubona kod Mladenovca. U ovom masakru još nije poznat tačan broj poveređenih.

02.00 Krvoproliće u Mladenovcu udarna vest regionalnih i svetskih medija

Regionalni i svetski mediji su kao udarnu preneli vest o novom masovnom ubistvu koje se noćas dogodilo u Mladenovcu.

01.56 MUP-a na nogama – podignuti i termovizijski dronovi

Sve specijalne jedinice MUP a su na terenu – SAJ,  brigada, žandarmerija, helikopterske, pripadnici policijskih uprava Beograd i Smederevo. Tu su i JZO, a podignuti su i termovizijski dronovi.

1.40 Ranjeni u kritičnom stanju

Kako saznajemo, sedmoro ranjenih je u kritičnom stanju. U operacionim salama trenutno je šest osoba.  Jedna operacija je završena i pacijent je van životne opasnosti.

Ministarstvo zdravlja uputilo je hitan alpel svim građanima da daju krv, koja je neophodna za povređene u masakru koji se večeras desio u Mladenovcu.

01.17 Meštani uznemireni

Meštani su sve uznemireniji, a ogorčenje i gnev su proključali kada je stigla vest da je na putu za Urgentni podlegao povredama mladi D.T.

01.11 Veliki broj policije u selu

U ovim trenucima u centar Dubone stiže žandarmerija,  naoružana  dugim cevima.

00.12 Treća žrtva pucnjave podlegla povredama

Prema nezvaničnim saznanjima sukob sa ubicom je počeo je u mestu Dubona. On se posvađao sa nekoliko ljudi, posle čega je otišao kući i vratio se sa automatskom puškom i zapucao.

00.09 Veliki broj ljudi kod Hitne pomoći u Mladenovcu

Veliki broj Mladenovčana okupio se kod zgrade Hitne pomoći u ovom gradu.

Mladenovačka policija već je zatvorila sve raskrsnice prema selu u kome se dogodio zločin, a kako saznajemo, policija je opkolila ubicu.

00:00 Ubijeni policajac i njegova sestra

Prema saznanjima Novosti u pucnjavi u Mladenovu ubijen pripadnik MUP i njegova sestra.

Foto: Novo

https://www.novosti.rs/hronika/zlocin/1234667/medju-8-stradalih-izgubljena-dva-mlada-zivota-ovo-ubijena-sestra-policajca-mladenovca#:~:text=BONUS%20VIDEO%3A%C2%A0SNIMAK,%C4%86E%20NAM%20KU%C4%86A