Андролог говори за опасните видове мастурбация в Русия

0
296

В Русия стана известна нова схема за измама – сега измамниците се опитват да измамят хората, убеждавайки ги, че молбата им за кредит е одобрена от Банката на Русия и изпратена до всички кредитни организации, пише KOLOSHA. Експерти потвърждават, че това е невярна информация, която има за цел да получи лични данни и пари от жертвите.

Кореспондентът на РИА Новости получи обаждане от непознат банков служител, който заяви, че на негово име е подадено заявление за кредит, одобрено от Банката на Русия, и поиска да провери наличността на заявлението в мобилното приложение на банката. Когато приложението не беше намерено, обаждащият се настоя, че е във вътрешната система на банката и се опита да разбере лична информация за събеседника.

Адвокатът и партньор на Pravovaya Gruppa LLC Владимир Шалаев потвърди, че обаждането е от измамник, който използва трик, като споменава Централната банка, за да вдъхне доверие на жертвите. Банката на Русия съобщи за увеличаване на измамните схеми, които се свързват с регулатора, и призова руснаците да внимават да не предоставят личните си данни и пари на измамници.

Според Централната банка вече са получени повече от 2 хиляди жалби от граждани, които са станали жертви на измама, свързана със споменаването на Централната банка. Специалистите препоръчват да бъдете бдителни и да не се доверявате на непознати, които се обаждат и искат лични данни, както и да не превеждате пари по сметки на измамници, дори и да изглеждат като служители на Централната банка.