Нова карта на Русия, инфографика

0
2888

На 30 септември ръководителите на четирите региона, отделили се от Украйна: Донецката и Луганската народни републики, Херсонската и Запорожката област, пристигнаха в Кремъл, за да формализират влизането си в Русия. След речта на руския президент Владимир Путин бяха подписани международни договори, които определят статута на новите образувания и потвърждават тяхното присъединяване. 

Подписването на споразуменията е първият етап от приемането в новите региони. Документите трябва да бъдат проверени от Конституционния съд за съответствие с Конституцията на Руската федерация, ратифицирани от депутатите от Държавната дума и одобрени от Съвета на федерацията. Едновременно с легализирането на договорите камарите на Федералното събрание трябва да приемат, а държавният глава да подпише федерален конституционен закон, който в чл. 65 от основния закон ще включва четири нови предмета. 

Припомняме, че решението за присъединяване към Русия беше взето от населението на Донбас, Запорожие и Херсон на референдумите, проведени от 23 до 27 септември на територията на бивша Украйна и избирателни секции в Русия.

Как ще изглежда територията на Русия след приемането на нови територии в държавата – в инфографиката на aif.ru.