Новата схема на градския транспорт в Добрич влиза в сила от 1 май 2023 г

0
797

Новата схема на градския транспорт в Добрич влиза в сила от 1 май 2023 г., а не както бе предвидено от 1 април, реши Общинският съвет (ОбС), предаде репортер на “Фокус”. След общественото обсъждане на схемата са постъпили доста предложения от граждани, има и възражения. Общинските съветници приеха промени в маршрутните разписания на градските автобуси. Линиите са 13.

Предстои да се направи маркировка и обозначаване на всички 81 нови градски спирки на автобусите. Необходимо е и съгласуване с “Пътна полиция”. Тези дейности няма как да бъдат осъществени преди решението на ОбС. 278 са общо спирките, 30 от тях са на възлови места в града.

Бордови устройства ще дават информация на шофьорите от градския транспорт точно в колко часа автобусът трябва да бъде на дадена спирка и така пътниците ще могат лесно да осъществяват прекачванията на други линии. Шофьорите ще бъдат санкционирани, ако не спазват точно разписанията, уверява управителят на “Градски транспорт” Катя Петкова.

Предвидено е шофьорите в градския транспорт да раздават на пътниците книжки с описани в тях схеми на новите линии и разписанията им. Такива книжки ще бъдат раздавани и на всички пунктове за абонаментни карти и билети, ще бъдат налични и в общината. Разписанията ще бъдат разлепени и на централните спирки в града.

https://www.focus-news.ne