НЕПЪЛНОЛЕТЕН БЛУДСТВА С 12-ГОДИШНА, НАКАЗАХА ГО С ПРОБАЦИЯ

0
977

 

Районен съд Добрич наложи наказание ПРОБАЦИЯ на непълнолетен младеж от Добрич заради блудство с малолетна.

Съдът призна за виновен  Ж.П.М, затова, че на различни дати в гр. Добрич, в условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – 12-годишната тогава И.И.

Според обвинителния акт, Ж.П.М. е извършил шест пъти блудство с момичето. Повечето от тях са в апартамент в жилищен квартал на Добрич, но е имало и случаи на улицата, до жилищен блок, както и до детска градина в ж.к. „Балик“.

Пробацията включва задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от осем месеца. Ж.П.М. трябва да заплати и сторените по делото разноски в размер на 804.40 лева. Присъдата на Районен съд Добрич подлежи на обжалване или протест в петнадесетдневен срок Добричкия окръжен съд. НДТ