Необходими документи при постъпване за първи път в детска градина

0
351
  1. Децата, които са записани за учебната 2023/2024 година и ще постъпват за първи път в детска градина е необходимо да представят всички медицински документи съгласно изискванията на Наредба № 3 от 5 февруари 2007 г. За здравните изисквания към детските градини:

– здравно-профилактична карта на детето, попълнена от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист;

– еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;

–  изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;

–  данни от общопрактикуващия лекар или от друг лекар, извършил съответната задължителна имунизация, че на детето са извършени задължителните имунизации за възрастта съгласно Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България;

–  медицинска бележка, че детето е клинично здраво и не е било в контакт със заразно болен, издадена от общопрактикуващия лекар на детето или от друг лекар-специалист не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.

Копие от първата страница на личен амбулаторен картон на детето.

  1. При възобновяване посещението си в детската градина, децата, които са отсъствали повече от 10 дни представят медицинска бележка от личния лекар, че са клинично здрави и не са били в контакт с ОЗБ. Децата отсъствали за повече от 2 месеца – еднократен отрицателен резултат за чревни паразити съгласно Наредба № 5 от 2006 г. за диагностиката, профилактиката и контрола на местните паразитози .

Всички деца представят здравно-профилактична карта на детето, попълнена от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист.