На прокуратурата не вярвам (Снимки, видео)

0
8


Трябва да изгният в затвора, искаме справедливи присъди, настоя Атанаска Бакалова
На прокуратурата не вярвам. На съда – вярвам, на този етап. До тук виждам, че съдът наистина иска да излезе обективната истина. И го показаха.

Това заяви майката на убития в Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова на поредния протест, организиран от нея и близките на младежа.

Хората от Цалапица отново излязоха, за да покажат недоволството си от разследването за убийството на Митко. Днес около 40 души се събраха пред сградата на прокуратурата в Пловдив.

Трупът на Димитър Малинов беше открит заровен на 27 юли м.г. в близост до пловдивското село. Арестуван и обвинен за убийството беше Рангел Бизюрев, а двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови – за лично укривателство, защото помогнали със заравянето на трупа. Бяха образувани две производства – в Окръжната и Районната прокуратура. Близките обаче са убедени, че ролята на двамата братя е по-голяма и те също са участвали в побоя над 24-годишния младеж.

И Рангел, и Борислав разказват сходни истории – че във фаталната нощ двамата са се видели в Митко, Бизюрев го е пребил, а после са заровили тялото. Мъжът отрича да е удрял загиналия в лицето, но експертиза категорично показа, че причината за смъртта е задушаване с кръв, резултат от счупени носни кости. По делото на Рангел беше разпитан и таен свидетел. Според неговите показания Борислав му казал, че именно той е ударил Митко в лицето. Двамата с Бизюрев обаче отричат близнакът да е участвал в побоя.

„Настояваме окръжната прокуратура да образува ново досъдебно производство и двамата братя близнаци Валентин и Борислав Динкови да бъдат привлечени като съучастници в умишлено убийство“, заяви Атанаска Бакалова в началото на протеста. Тя не е съгласна те да се „разминат“ само с обвинение за укривателство. Майката на Митко цитира думите на прокурор Бойка Лулчева, която наблюдава делото за убийство, че не може да се вземат предвид единствено показанията на тайния свидетел при повдигането на обвинение, но каза още, че според експертизата синът ѝ е бит от десняк, а Рангел Бизюрев е левичар.

„Всички го казаха. Дори с баща му сме разговаряли по телефона и той ми каза, че Рангел нищо не е спортувал, защото е левичар“, разказа Атанаска Бакалова.

В четвъртък е следващото заседание по делото на близнаците. Майката на убития младеж се надява то да бъде отложено отново.

”Трябва да изгният в затвора, искаме справедливи присъди”, каза Бакалова, подкрепена от десетките близки и познати. Протестът продължи със скандирания “Аз съм Митко и няма да мълча” и “Справедливост за Митко”. 





Източник 24часа