На Кръстовден празнуват огнеборците

0
172

Областният управител Йорданка Костадинова и заместник областният управител Живко Желязков лично поздравиха служителите от Пожарна безопасност и защита на населението и директорът на регионалната дирекция комисар Дарин Димитров по повод техния професионален празник, който отбелязаха на Кръстовден.

Спазвайки българската традиция за празника, в който народното поверие разказва, че на този ден денят и нощта се кръстосват и идва есента – започват гроздобера и сеитбата на житните култури, Йорданка Костадинова поднесе топла погача и сладко грозде и благодари от свое име и от името на всички жители на област Добрич на огнеборците за тяхната всеотдайност и безкористно при изпълнение на службата им. Пожела да са здрави, излизанията да са малко и винаги да се завръщат успешно и с удовлетворение.

Й. Костадинова и Ж. Желязков обсъдиха с директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Добрич, комисар Дарин Димитров нуждата от превенция, както и критични точки от инфраструктурата, които биха могли да бъдат проблемни при наводнение.