НА ЖИВО: ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ НА 26-И ПРОТЕСТ В ПАРИЖ И ЦЯЛА ФРАНЦИЯ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ И ОСТАВКА НА МАКРОН

0
1048

 

  • LIVE: 26th Week of Yellow Vests Protests in

Париж. Във Франция вълната от протести не обещава рекорден брой участници. Така, според данни от няколко страници в социалната мрежа „Фейсбук“, които призовават “жълтите жилетки” да излязат отново на улиците в събота, в Париж са заявили участие около хиляда и сто души, предава TACC.

Въпреки това, по традиция, столичната префектура припомни забраната да се провеждат протести на площад Шарл де Гол и на Шанз Елизе, пред Елисейския дворец, правителствени сгради, както и около катедралата Нотр Дам. Службата за обществен транспорт в Париж (RATP) обяви затварянето на девет метростанции, а също така обяви възможни промени в движението на отделни автобусни линии.

https://youtu.be/JeFIs508zLU?t=210

Въпреки това единственият съгласуван протест ще се проведе далеч от тези места в източните покрайнини на столицата – от площад Жюсо през площад Италия до крайбрежната улица Панар-е-Левасор. Лайтмотивът на организаторите ще бъде протест срещу образователната реформа, която се провежда от властите, и в подкрепа на учителите, студентите и образователните институции като цяло.
По-големи демонстрации се очакват в Тулуза, Лион и Нант. Властите на тези градове предварително са определили забранени зони за демонстрации.
Миналата събота бе отбелязан най-малобройният протест от ноември 2018 година. Според оценки на френското министерство на вътрешните работи общо 18 900 души са излезли за демонстрации в цялата страна, от които 1 400 са били в Париж.

Такива показатели според медиите се дължат на факта, че само няколко дни по-рано хиляди участници в движението се присъединиха към протестните шествия на синдикатите по случай Международния ден на труда на 1 май. https://glas.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST