Национална награда за образователната програма на Художествена галерия – Добрич

0
581
В Деня на народните будители Министерството на културата обяви носителите на Националната награда „Музейна образователна дейност” за 2021 г. Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми. Наградата е учредена от Министерството на културата в съответствие със Споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието и науката, подписано през 2018 г. и е връчена за първи път през 2020 г.
Отличия се връчват в следните категории: „Културен институт – национален музей/художествена галерия”, „Културен институт – регионален музей”, „Културен институт – общински музей/художествена галерия” и „Музеен специалист от национален, регионален и общински музей”
Художествена галерия – Добрич е наградена в две категории : „Културен институт – общински музей/художествена галерия“ и в категория „Музеен специалист от общински музей/художествена галерия“ за педагозите Милена Алджабари и Галина Георгиева.