Националите се надяват на гореща подкрепа и срещу Украйна

0
183

Мъжкият национален отбор на България излиза тази вечер в третата си битка от Европейското първенство по волейбол, на което страната ни е съдомакин. Съперник в нея е Украйна. Двубоят е от изключително значение и при успех “трикольорите” ще имат сериозни шансове за продължаване към осминафиналите.
Началото на мача в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта е от 20:30 часа.

Всички в състава на Пламен Константинов са здрави и проведоха сутрешната си тренировки в отлично настроение. Националите споделиха, че се надяват на пълни трибуни и същата гореща подкрепа, която получиха в първите си две срещи.

“Чакаме ви отново в залата и заедно да победим”, апелира Николай Колев, който направи много силен мач при успеха над Финалндия с 3:1 в четвъртък. Варненският централен блокировач не крие, че доскоро е бил част от феновете в зала „Конгресна” и е подкрепял националния отбор във всеки един домакински мач. Сега той е част от „лъвовете”, които искат да зарадват родната агитка с нова победа.

България излиза за втора победа на ЕвроВолей 2023 срещу Украйна

България излиза за втора победа на ЕвроВолей 2023 срещу Украйна

Към третия двубой на България от ЕвроВолей 2023 отново има огромен зрителски интерес, но българските фенове все още имат възможност да се сдобият с билет за мача срещу Украйна. Останали са ограничени бройки.

Дотук националите имат победа и загуба. Стартирахме ЕвроВолей 2023 с изненадващо поражение от Испания с 1:3, а след това победихме Финландия с 3:1. Днешният ни съперник има две загуби – 2:3 от Хърватия и 0:3 от Словения. Така украинският отбор е притиснат до стената за класирането си, което прави двубоя им срещу България много важен. Украинците излизат за задължителна победа срещу “лъвовете”, за да съхранят шансове за елиминационната фаза.

България е на трето място във временното класиране.

Източник