Гелинг казва в разпит в полицията: “Не ми дреме дали той ще умре или живее, той е контузен за постоянно, вече е зелка”

Смеещ се убиец каза, че „не дава и пукната пара“ дали невинният баща, когото атакувал докато се прибирал вкъщи след като гледала финала на Шампионската лига, ще умре или не. Шокиращият разпит на 32-годишния Джеймс Гелинг беше представен на съда от детективи преди прочитане на присъдата му в Ливърпулския кралски съд днес. Гелинг, от Саупорт, бил част от „банда от около седем“, която нападна бащата на две деца Венцислав Маргинов, на 51 години, след като гледал в бар победата на Ливърпул. Българският фен на LFC бил със счупен череп от жестоката атака и трябвало да бъде поставен на машина за поддържане на живота при контузии, съобщава Liverpool Echo.

Умира на 4 юни.

Съдът чу как серийният престъпник Гелинг казва в разпит в полицията: “Не ми дреме дали той ще умре или живее, той е контузен за постоянно, вече е зелка. Аз не давам…”.

Гелинг получи шест години затвор. Съдия Андрю Менари нарече нападението “възмутителен инцидент на улично насилие” и нарече Гелинг “страхлив”. Г-н Маргинов и двете му момчета също гледали мача във Виктория Парк, преди пътищата им да се пресекат с Гелинг извън хотел „Скарисбрик“, около 22.45 ч.

Гелинг, който признава, че е приемал кокаин през нощта, твърдеше, че някои „чуждестранни момчета са започнали да спорят“ с приятелите му и той се е намесил, за да спре разправията. Прокуратурата заяви, че това е “просто лъжа”. Защитникът Пол Бекер заяви, че няма данни за расов мотив при нападението. Синът на г-н Маргинов бил ударен по време на срещата от член на групата на Гелинг, но именно Гелинг нанесъл фаталния удар на г-н Маргинов. Свидетелят на нападението Джеймс Хинтън заяви, че жертвата „изглеждаше като по-възрастен мъж и не представляваше заплаха за никого“. След като нанесъл удара, Гелинг е видян да “вдига джъмпера си над лицето и се засмива”.

По-късно Гелинг и групата му бяха заловени след преглед на записите от видеокамерите в района.  Гелинг, който бе доведен с допълнителни мерки за сигурност, след като вече направи опит да избяга от съда, получи 10 години удължена присъда. Гелинг ще прекара шест години в затвора и ще има четири години под подписка.

https://blitz.bg

1.       ДОБРУДЖАНЦИ
2.       НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
3.       ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
4.       ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
5.       МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
6.       БЪЛГАРИТЕ
7.       РИБОЛОВ
8.       ГЮВЕЧ
9.       БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
10.   България – Китай 中国保加利
11.   ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
12.   ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

13.   ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
14.   ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
15.   ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST