С оглед на удължената епидемична обстановка в страната, свързана с корона вируса, от  НАП  Варна призовават всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офиса на Агенцията, освен при неотложност. Клиентите които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на  https://inetdec.nra.bg/.

Всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащания към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн без необходимост от посещение в офиса на Агенцията.

От НАП Варна напомнят на потребителите, които  нямат издаден персонален идентификационен код от НАП, че могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700, на имейл: infocenter@nra.bg, по пощата, както и през системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), поддържана от Държавна агенция „Електронно управление“. Персоналният код е безплатен, безсрочен и се издава във всеки офис на НАП.

Във връзка с удължeната извънредна епидемична обстановка в страната, при неотложност от посещение в офиса и присъствие на участници в публична продажба на търгове, провеждани от НАП Варна, задължително следва да се спазват изискванията за физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето, въведени със заповед на министъра на здравеопазването и на останалите компетентни органи. Клиентите на НАП във Варна се обслужват, като са взети допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.