Примирието между Израел и палестинското движение “Хамас” в Ивицата Газа бе удължено с още един ден, минути преди изтичането му в 7 часа сутринта. Малко по-късно двама нападатели откриха огън на автобусна спирка на входа на Ерусалим. 
Израелското правителство е получило нов списък с имена на заложници – жени и деца, които трябва да бъдат освободени днес – основно изискване за удължаване действието на споразумението. Условията остават същите – прекратяване на сраженията и доставка на хуманитарна помощ в Ивицата Газа. Досега бяха освободени 97 заложници – 70 израелски жени и деца и 27 чужденци, като в срещу всеки израелец бяха пуснати по трима палестински затворници.
Решението за удължаване на примирието бе помрачено от инцидент в Ерусалим, при който двама нападатели откриха стрелба на автобусна спирка в сутрешния час пик. Трима души са загинали, а осем са ранени, по данни на израелската полиция. Нападателите са били неутрализирани. 
Американският държавен секретар Антъни Блинкън, който е на посещение в Тел Авив, заяви, че инцидентът припомня, че “Израел и израелците се сблъскват всеки ден с терористичната заплаха”.
Блинкън обаче бе категоричен, че временното спиране на огъня е постигнало резултат и изрази надежда, че то ще продължи.
Китай изрази подкрепа за “всеобхватно примирие” в Газа и конкретни действия за постигане на мирно решение на принципа “две държави”. Китайският външен министър Ван И:
“Китай призовава за свикването на широкообхватна, авторитетна и ефективна международна конференция и изграждане на консенсус за мир, както и за подготовка на конкретен график и пътна карта за постигане на цялостно, справедливо и трайно решение на палестинския въпрос”.  https://bnr.bg/