Най-проклетите жени на света живеят в…

0
3751

Южна Етиопия не е най-приятелското място. Агресивните племена от тези региони нямат нищо против да извършват нападения над небрежните туристи. Изглеждат примитивни, но автоматът „Калашников” в дясната ръка и бутилката с „огнена” вода в лявата говорят за тяхната „модерност”. Защо момичетата Мурси носят храсти на главите си и защо те разтягат устните и ушите си? Нека го разберем.

Момичета от Мурси

Мурси – това са момичета с глинени дискове в устните си, те са с агресивна природа и склонност към канибализъм, като често го отнасят мъжете им. Списъкът може да бъде много дълъг, но ето все пак първото.

Защо жените от племето Мурси разтягат долните си устни? Отговорът на този въпрос не е толкова прост, колкото изглежда. В продължение на много години се  е смятало за необичаен този голям пиърсинг в устните и ушите – знак за красота и достойнство. Днес знаем, че това не е съвсем така.

Момичетата от племето Мурси, достигащи пубертета, на възраст 11-12 години, започват постепенно да разтягат долната устна. Този процес е не само изключително болезнен, но и дълъг. На всеки няколко месеца диаметърът на диска се увеличава. Процесът започва с малка кост или дървена шайба, след като тя се заменя с по-големи плочи. Важен факт е, че с течение на времето диаметърът на плочата става толкова голям, че долните зъби започват да пречат… Въпреки това, това не ги спира. Зъбите биват отстранени.

Без съмнение, това е варварски процес, който не е мислим за съвременното общество. Ние смятаме така, но какво да кажем за самите Мурси, какво мислят за това? Защо са толкова се мъчат и смятат, че си струва?

Отговорите на тези въпроси днес не са нещо интимно. Изследователите казват,  че нещо, или някой са принудили момичетата от племето Мурси да издевателстват така над красивите си лица. Отговорът е неприятен и те кара да се чудиш кой е по-голям варварин, отделено племе или модерното общество?

Само преди няколко века племена като Мурси са били преследвани и атакувани от европейци и не само. Мъжете била отвличани и принудени да работят, а жените … Като цяло, това, което е можело да се направи с тях, е  дори страшно да се опише.

Учените предполагат, че за да защитят своите жени, Мурси са започнали да ги обезобразяват. Те разтягали долните им устни, ушите, сваляли зъбите им, обръсвали главите до голо и ги „украсявали“, така че никой европеец не би искал да ги отвлече.

Днес робството е забранено, но древната традиция да се “украсяват” момичетата е останала. И дори днес в племето Мурси има момичета с глинени плочи в долната устна.

Сега обаче това не е само начин на защита, но и на доходи. Момичетата са активно снимани от посещаващите туристи, за скромна такса. Интересното е, че ако те плащат допълнително, можете да направите снимка с голи момичета, защото там има съвсем различен морал от нашия. Заради което оставаш с впечатлението, че местните момичета не знаят срам.

https://pochivka.blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8.  България – Китай 中国-保加利
  1. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST