Джакарта, 15 януари /БТА/
Силното земетресение с магнитуд 6,2 на индонезийския остров Сулавеси е отнело живота на най-малко 34 души души, предаде Франс прес, като се позова на индонезийската Агенция за управление на кризисните ситуации. Повечето жертви са в град Мамуджу.

След основния трус са последвали 26 вторични труса, допълва ТАСС.
Пострадалите от труса са около 600 души, добавя агенцията. Около 2000 души в Сулавеси са били принудени да напуснат домовете си. Разрушени са били над 60 здания, включително сградата с офиса на местния губернатор и хотел. Има и рухнала болница в Мамуджу, където под развалините може би се намират десетина души, посочва ТАСС. Над 300 къщи и други сгради пък са били повредени от труса, допълва Асошиейтед прес.

Епицентърът на земетресението беше на 36 километра южно от окръг Мамуджу в провинция Южно Сулавеси. Дълбочината на труса беше 18 километра, посочва американският Геоложки институт, предаде Асошиейтед прес. Според индонезийски сеизмолози дълбочината е била още по-малка – 10 километра, добавя Ройтерс.
Смята се, че трусът не е предизвикал цунами, но хората по крайбрежните райони са се изтеглили в зони с по-високо надморско равнище.

На три места трусът е причинил свлачища. Главният път между окръзите Мамуджу и Маджене е блокиран от земна маса.
Вчера в района имаше земетресение с магнитуд 5,9.