НАД 100 ВЪЗРАСТНИ И ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩ ОТ ЕСЕНТА

0
1022

 

Наесен започва общият проект между Балчик, Шабла и Каварна за патронажна грижа на възрастни и хора с увреждания 

 

Крайморските общини в Добричка област са обединени в проект за подпомагане на над 100 възрастни и хора с увреждания. Балчик, Каварна и Шабла са одобрени по процедура „Патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания“ по програма „Развитие на човешките ресурси“.

Според разпределението по общини от Балчик ще бъдат включени 47 души, от Каварна – 40, от Шабла – 19, които ще могат да ползват до два часа здравно-социални услуги дневно. Целта на мярката е да се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на тези целеви групи. Община Балчик е водещ партньор и ръководител на проекта, съобщи кореспондентът на Радио Варна в Балчик Албена Иванова.

На последното си заседание местният парламент утвърди специализираното звено Домашен социален патронаж да изпълнява дейностите за 12 месеца за района на Балчик. Другите две общини също трябва да изберат изпълнители. Финансирането се осигурява по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“. Очаква се реалното обслужване да започне през септември. Дотогава ще трябва да бъдат избран екип на проекта – медицински специалисти, санитари, психолог, да бъде купен автомобил. Ще бъде обявен прием на документи – както от кандидатите за ползване на услугата, така и от желаещите да я предоставят.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST