„Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото”. Това каза в съдебната зала заподозреният за обезобразяване на 18-годишното момиче от Стара Загора с макетен нож.
Забележете, Садистът не говори за самото деяние, което е извършил, а че не бил запознат с делото! И как да е „запознат“, след като в началото на юли самият Окръжен съд го пусна на свобода, след като квалифицира деянието за лека телесна повреда.

„Моля, да измените мярката с по-лека, имам малко дете, което ме чака, никога не съм се крил, няма да се крия, ще се явявам на всички призовки“, казва още той, цитиран от Би Ти Ви. Садистът, заподозрян и в сводничество, се сетил и за детето си. Дали е мислил за него и жена си, докато е пребивал и рязал Дебора, за да я прави проститутка? Съмняваме се.

Окръжният съд в Стара Загора реши да остави в ареста обвинения за обезобразяването на 18-годишната Дебора Георги Николаев.
Той застава пред съда обаче не по обвинението за бруталното нападение, а за отправени по-рано закани за убийство към момичето.

Преди няколко дни Районния съд в града го остави в ареста, но още тогава адвокатите обявиха, че той не признава вина и по това обвинение, че ще обжалва и че иска да излезе на свобода.

Прокуратурата твърди, че има категорични доказателства по повдигнатите срещу Николаев обвинени. По двете дела са събрани доказателства, които „се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и др.“, твърди държавното обвинение.

За случая за бруталната агресия се разбра в края на юли, като стана ясно, че след случилото се Николаев първо е бил задържан по обвинение за средна телесна повреда, но после е пуснат, защото обезобразяването на момичето с макетен нож и счупеният нос са били квалифицирани от прокуратура и съд като лека телесна повреда.

Садизмът, на който е било подложено момичето, шокира цяла България и предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи, включително и остри реакции от политици. Още по-яростна беше реакцията, когато се разбра, че обвиненият в насилието всъщност е на свобода. Пуснат е без мярка от Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

Адвокатът на небезизвестния богаташ с политически връзки Иван Ангелов – Градуса защитава Касапина от Стара Загора. Кой ли му плаща хонорарите? Ключов въпрос, защото нищо не предполага една ходеща имиджова щета на Садист да може да и позволи и финансово и имиджово адвокати от подобен калибър и съдии, които благосклонно да го пускат на свобода след такова зверство.

Сянката на някой странни връзки изплува в Стара Загора в случая с насилената и обезобразена Дебора.

Връзката са ….двамата топ адвокати, които го защитават от самото начало на процеса срещу него. И двамата известни, и двамата не по джоба на един дребен дилър, сводник или охранител от дискотека.

Адвокат Петко Кънев, бивш бопаджия, е защитник на обвинения в садизъм и обезобразил момиче в Стара Загора, в процеса при повторното му задържане и новите повдигнати обвинения. В областния град адвокатите явно са кът или отново случайност?! Спомняте ли си кой е той?

Това беше адвокатът, който бранеше в парламента със зъби и нокти милиардера и собственик на фирма Градус Иван Пилето от атаките на Мая Манолова и бизнесмена Станислав Илчовски.

Адвокат по делото на Садиста е бил друг изключително скъп и неслучаен адвокат. Станимир Ченалов е брат на небезивестната бивша съдийка Румяна Ченалова, скандално уволнена от съда заради скандала с гнилите ябълки. По-късно тя се прочу като едната кака в скандала с „Двете каки“, в който заедно с бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева за първи път споменаха къщата в Барселона като подарена от Бойко Борисов на Мис Бикини. Янева бе изгонена за манипулации на дела от СГС.

Как един 26 годишен охранител в дискотека може да си позволи такъв калибър адвокати остава голяма загадка? Или някой друг му ги плаща. Или става въпрос за друг бизнес – сводничество, събиране на кредити или наркотици, от който Касапинът има доходи да си плаща да топ адвокати и да подкупва прокурори и съдии.

BNEWS напомня, че случаят с обезобразената Дебора въобще не е бил докладван в Бюлетина на МВР, крит е повече от месец и извършителят е пуснат тихомълком на свобода от съда. bnews.bg