Наградиха отличените учители и ученици в община Добричка

0
673

Директори на учебни заведения, учители и ученици получиха днес отличия в сградата на Община Добричка.  Празничното събитие за приключването на учебната 2019/ 2020 година събра представители на 13 училища на територията на общината. Двама директори получиха плакет от кмета Соня Георгиева за заслуги в сферата на образованието в община Добричка: Ивелина Тончева – директор на Средно училище  „Никола Вапцаров“ в село Карапелит, и Евелина Тонева – директор на ОУ „Стефан Караджа“ в с.Житница.

18 са учителите, наградени с плакет „За принос към просветата и културата“. 17 ученици получиха грамота от кмета Соня Георгиева и предметни награди.

По предложения на директорите на училища, а и като част от плана за дейността на МКБППМН за засилване интереса на учениците към учебния процес и по-добра успеваемост, кметът Соня Георгиева поощри с грамоти и награди и сто ученици от 13 училища. Наградите са за деца с отличен успех, добро поведение и без извършени противообществени прояви.

В приветствието си при награждаването Соня Георгиева заяви:

„Изпращаме една учебна година, която ще помним винаги: Вие – като ръководители на учебни заведения, преподаватели, и аз като кмет – първата учебна година в моя първи мандат, преминала в условията на обявеното извънредно положение.

Сега с удовлетворение мога да заявя: справихме се в тези необичайни форсмажорни обстоятелства.

И днес искам да Ви благодаря за отговорното отношение при организирането на дейностите в учебните заведения, при координирането на работата и в ежедневните контакти с общинската администрация. Днес искам да благодаря и на всички, които приеха предизвикателството да приложат дистанционното обучение.

Образованието е наш приоритет, приоритет, с който градим бъдещето на Община Добричка. Макар и в особена ситуация, днес на това скромно събитие държа да обявим публично и да отдадем дължимото признание на тези директори, учители и ученици, които дадоха максимума от себе си през учебната 2019/2020 г.

Благодаря Ви за всеотдайността!“