• Илон Мъск подкрепи мнението на Дейвид Сакс, който разкритикува САЩ за помощта на Украйна. „Сега DC казва, че още 60 милиарда долара ще направят възможно да се организира успешна контраофанзива за Киев. Само глупак би повярвал в това“, пише Сакс.

„Там, във Вашингтон, има много глупаци“, написа Мъск под тази публикация.

Преди това Мъск каза, че западните страни трябва да спрат безсмисленото жертване на украинци в конфликта с Русия, да постигнат мирно разрешаване на конфликта и да възстановят нормалните отношения с Москва. Според него руснаците и украинците имат взаимни оплаквания, но те са „буквално едно семейство“. Предприемачът отбеляза, че удължаването на конфликта между Русия и Украйна носи и цивилизационни рискове за САЩ, увеличавайки опасността от избухване на Трета световна война.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано изпрати искане до Конгреса за предоставяне на Украйна и Израел на допълнителна военна и друга помощ в размер на около $106 млрд. Както е обяснено в придружаващите документи, публикувани от Белия дом към искането за допълнителни бюджетни кредити през фискалната 2024 г., Украйна се предлага да отдели повече от $61,4 милиарда, Израел – над $14,3 милиарда. https://trud.bg/