Окръжен съд – Добрич призна две финансови санкции, наложени в Холандия на 29-годишния Д. Д. от Каварна заради извършени от него пътни нарушения. Провиненията на българския гражданин са били засечени по магистрала в района на Ротердам на 5 ноември 2016 година, когато в рамките на 2 минути той два пъти е нарушил разпоредбите на холандския Кодекс за движение по пътищата.

В 6.40 часа мъжът е бил засечен да изпреварва неправилно на място, където това е било забранено, а минута по-късно да шофира по пътна маркировка, с която било обозначено събиране и разделяне на пътища и пътни платна. За всяко от извършените нарушения мъжът ще плати по 230 евро. Санкциите са били постановени на 24 май миналата година с решения на Централно инкасаторско бюро към Министерството на правосъдието в Холандия.
Производствата в Окръжен съд – Добрич бяха образувани след изпратени от Холандия удостоверения за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.