МРРБ ФИНАНСИРА ДОПЪЛНИТЕЛНО ГОЛЯМ ИНФРАСТРУКТУРЕН ПРОЕКТ В КАВАРНА

0
349
default

Завърши реконструкцията и рехабилитацията на основна пътна артерия в рамките на гр. Каварна – ул. “Гларус”, която е подхода от морска зона до централната градска част на града. Част от средствата за строителните дейности на обекта бяха осигурени като целеви средства по силата на сключено през 2022 г. споразумение между Община Каварна и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а останалата част – от бюджета на общината. С оглед изпълнението в срок на споразумението с МРРБ, както и предвид високата оценка, дадена от проверяващия екип на завършения проект, МРРБ реши да възстанови средствата, изразходени от Община Каварна за инвестиционната инициатива (за строителство, строителен и авторски надзор по проекта) в размер на 1 728 491,00 лв. с ДДС, поради което бе сключен анекс към основното споразумение.

По този начин общинският бюджет бе допълнително защитен и балансиран, а средствата ще бъдат инвестирани в рамките на наложената последните няколко години стриктна финансова дисциплина.

Общинска администрация работи и по нови успешни проекти, като се надяваме те да бъдат продължени и изпълнени от управлението през следващия мандат.