Село Тръстико, община Камено, потъна в скръб, след като стана ясно, че загиналият моторист от мелето в бургаския кв. “Долно Езерово” е 36-годишният Иван Белев, пише “Флагман”.

В четвъртък, малко след 12:30 часа младият мъж се е движел в посока от квартала към центъра на града.

В района на бензиностанцията до кръстовището на ул.”Захари Зограф” с ул.”Запад”, Иван натиснал газта на пистовия мотор, предприел маневра да изпревари 3 автомобила и се забил с висока скорост в лекия автомобил Тойота, който в този момент извършвал ляв завой за навлизане в крайпътен имот.

При удара мощния мотор „Хонда“ буквално се размазал в ламарините на японската кола, Белев издъхнал на място.

Трагедията преобръща живота на семейството й за секунди. Иван Белев бил любящ съпруг и грижовен баща на две момиченца.

„Почивай в мир, любов моя, завинаги ще останеш в сърцето ми! Липсваш ми ужасно много, болката е неописуема, не знам как ще живея без теб…. ОБИЧАМ ТЕ“, написа почернената съпруга Елвира.

Шофьорът на лекия автомобил – 31-годишен бургазлия, в който се заби моторът, очевидно няма вина за инцидента, тъй е жертва на злощастно развитие на обстоятелствата. Водачът на Тойотата до този момент няма нито едно пътно нарушение.

Белев се е качил на мощната машина, въпреки че е бил с отнета шофьорска книжка заради отказ да бъде тестван за наркотици при предишна катастрофа на кръговото на Мираж. Всъщност бургазлията никога не е притежавал “А” категория, нужна за управление на подобен пистов мотор.

Справка показва, че моторът е собственост на друго лице и даже нямал гражданска отговорност.  https://blitz.bg/