• Военноморската авиация на Черноморския флот осуети опит на въоръжените сили на Украйна да кацнат на брега на Крим, съобщи руското министерство на отбраната.

Ведомството отбелязва, че на 29-30 август отряд от Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна се е опитал да кацне на полуострова с цел извършване на терористични актове.

В резултат на това военноморската авиация на Черноморския флот унищожи четири украински катера, загубите на личен състав от въоръжените сили на Украйна възлизат на 50 военнослужещи.

„В Черноморския флот е установен постоянен мониторинг на обстановката в Черно море чрез всички видове разузнаване“, се казва в съобщението на Министерството на отбраната.

В сводката на агенцията се посочва още, че през изминалата седмица руските военни са нанесли пет групови удара с високоточно оръжие по цели в Украйна.

В резултат на това беше нарушено управлението на системата за стратегически радиосмущения на Въоръжените сили на Украйна. Освен това бяха унищожени работилници за сглобяване на безекипажни лодки, както и системи за противовъздушна отбрана, MLRS, бронирани превозни средства и западни авиационни оръжия.

Министерството на отбраната не разкрива конкретните места на ударите.  rg.eu