Третокласник от село Кардам в община Генерал Тошево  е починал след натравяне, най-вероятно с храна, научи Дарик. Информацията бе потвърдена от директора на МБАЛ – Добрич д-р Светозар Байчев. Сестричката на починалото момче, на 12 години, е приета в добричката болница в тежко състояние.

Трагичният инцидент се е случил в семейство с шест деца на възраст от 3 до 12 години. В неделя три от децата се почувствали зле и била извикана Бърза помощ. По-късно 11-годишното момче починало в дома си, а сестричката му била откарана в добричката болница и  настанена в реанимация. Пред  Дарик директорът на болницата д-р Светозар Байчев разказа, че е бил повикан републикански консултант по детска кардиология от болница „Св.Марина” във Варна, който е препоръчал детето да бъде преместено за лечение в ОАРИЛ във варненската университетска болница. Според лекарите става дума за интоксикация, вероятно причинена от храна, но на този етап това не може да се твърди със сигурност. На починалото момче е извършена аутопсия, но не е установена причината за смъртта, назначени са допълнителни токсикологични, микробиологични и хистологични изследвания.

Кметът на село Кардам Георги Събев разказа пред  Дарик, че шестте деца живеят с безработната си майка,  с баба си и дядо си. Според него децата били добре обгрижвани. Три от тях са ученици с отличен успех, а другите три посещавали детска градина. Кметът смята, че е малко вероятно да става дума за хранително отравяне, тъй като всички в семейството са яли една и съща храна.  Полицията също е извършила проверка по случая и не са констатирани улики за насилие. Изясняването на трагичния инцидент продължава.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST