Криминално проявен 70-годишен мъж е задържан днес сутринта в Аксаково за разпространение на фентанил.

Полицейската акция е проведена в 7:30 часа, съобщиха на пресконференция от Областната дирекция на МВР във Варна.

Голямо количество фентанил и неговите аналози, кокаин, марихуана и електронна везна са намерени в жилището и в претърсения от униформените автомобил на задържания.

Количеството на наркотика е с цел разпространение, а не за притежание, уточниха от полицията. Фентанилът е разпределен на дози.

Разследването продължава, тъй като експертната справка за количеството и цената на намерените наркотични вещества все още не е готова.

“Можем да твърдим, че част от фентанила е бил приготвен за разпространение в област Добрич”, посочи комисар Андрей Ангелов, заместник-директор на Областната дирекция на МВР във Варна.

По първоначални данни, намерените наркотични вещества са били предназначени за разпространение както на територията на област Варна, така и в съседната Добричка, уточниха от пресцентъра на варненската полиция. По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на Окръжната прокуратура.

70-годишният мъж е в близки отношения с една от жените, която миналата седмица бяха арестувани във Варна заради разпространение на фентанил.

Припомняме, че при специализирана полицейска операция от сектор “Наркотици” към Областната дирекция на МВР във Варна две жени, на 40 и 53 години, известни на полицията, бяха арестувани в морската столица. Те бяха засечени непосредствено след осъществяване на сделка с наркотични вещества, част от които – фентанил, в района на СУ „Елин Пелин“.

Задържането на 70-годишния мъж е извършено във връзка с провеждащата се национална специализирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотични вещества.  https://bnr.bg/