1. Изрязан бански

Ако си мислите, че плажната мода е имунизирана срещу общите модни тенденции, жестоко се лъжете. Дизайнерската мания за изрязване на най-неочаквани места е обхванала и банските. Сложни деколтета се наблюдават както при банските костюми от една, така и от две части, така че спокойно можем да кажем, че това са най-модерните бански костюми за дамите през лятото на 2023 г.
Изрязан бански

2. Бански с принт

Един от най-модерните модели на летния сезон в продължение на няколко години е моделът с принт, при избора на който няма никакви ограничения. Някои предпочитат бански с флорални мотиви, други се спират на комплект, украсен с животински принт. Ако ви е трудно да намерите перфектния за вас модел, ви подсказваме: райето, точките, и абстрактните мотиви са винаги на мода.
Бански с принт

3. Спортен бански

Спортният стил при банските  е супер тенденция за лято 2023. Формите на банските костюми са спортни, но дизайните стават по-женствени и дори романтични. Някои модели дори нямат характерния цип отпред. В този модел можете да покорите вълните, както и да отидете на плажно парти.
Спортен бански

4. Минималистичен бански

Принципът на минимализма се основава на това, че максималният ефект се постига чрезплавни линии и прост дизайн, които имат за цел да подчертаят предимствата на фигурата и да скрият недостатъците, ако има такива. По правило тези бански костюми са едноцветни, а през този летния сезон можете да избирате най-различни нюанси, но за топ това лято се смятат тоновете на синьото и зеленото: от нежните цветове на морската вълна до синьо-черното.
Минималистичен бански

5. Бански с дълги ръкави

Банските костюми с дълги ръкави отдавна не са били хит. Единственото, което имат общо със спортния бански, е единствено дължината на ръкавите. Тези модели са украсени с модерни щампи, дълбоки деколтета, открити рамене и разкроени ръкави.
Бански с дълги ръкави

6. Ретро бански

В модата на бански костюми, както и в останалата част от модния свят, явно има носталгия по нулевите, 90-те и дори 50-те години на миналия век: веднага си спомняме за емблематичните червени бански на Памела Андерсън от “Спасители на плажа” и карираният модел като на Бриджит Бардо.  Ако искате да се почувствате като суперзвезда от отминала епоха, изберете бански костюм с бикини с висока талия и горнище-бюстие.
Ретро бански

7. Бански на една кука

През последните няколко сезона дизайнерите ни убедиха, че плетените на една кука изделия трябва да присъстват в гардероба на всяка жена, а са също толкова удобни и на плажа. Горещо ви препоръчваме да си купите плетен бански костюм за този сезон. Ако не искате твърде ярък модел, изберете едноцветен. Благодарение на нестандартната си текстура той ще изглежда много по-интересен от обикновените бански.
Бански на една кука

8. Бански с връзки

Едни от моделите от банските с връзки наподобяват женствени корсети, други са изработени в бохо стил и са украсени с пискюли в краищата на връзките.  „Долната част” на бикините в този случай може да бъде абсолютно всякаква, с ниска или  висока талия.
Бански с връзки

9. Бански за специални случаи

Ако търсите костюм за плажно парти или за излежаване край басейна или морето, изберете модели от метализирани материи, с пайети или дантела. След пандемията дизайнерите предлагат блестящи дрехи не само за празници и делници, но и за почивка на плажа.
Бански за специални случаи

 

The 2023 BEACH BUNNY SWIMWEAR RUNWAY SHOW – FULL SHOW 4K