МНОГО ПРОЯВИ ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

0
387

С много прояви отбелязаха Седмицата на гората служителите на ДЛС-Тервел. Основните акценти през тази година бяха залесяване, подкрепа към възрастните, работа с деца и почистване на горските територии край общинските пътища.

В първите празнични дни 120 малчугани от трите детски градини в Тервел се включиха в урок по Горска педагогика, като работиха по „Книжка за гората“, оцветяваха, апликираха и учиха за полезните и вредните дейности в горите. През следващите дни малките ученици ще се запознаят и с малките кресливи орлета от „Приказки от гнездото“.

Служителите на стопанството не забравят и в делник, и в празник и възрастните хора от Дом „Радост“ в село Полковник Савово. Най-младият колектив в системата на СИДП и живеещите в дома залесиха заедно дръвчета за Седмицата на гората. Предстои да се проведе залесяване и с учениците от ПГТО „Дочо Михайлов“.

Работещите в ДЛС-Тервел участваха и в националната инициатива на горските структури за почистване на туристически обекти, както и замърсени с битови отпадъци места край които минават много хора. Над два тона битови отпадъци бяха събрани в зелените площи покрай пътните отсечки Кочмар-Нова Камена и Тервел-Божак. Веднага след кампанията след приключване на кампанията боклуците бяха транспортирани до претоварна станция.

Екипът на ДЛС-Тервел пожелава на всички колеги от горските структури най-вече здраве, както и много професионални и лични успехи.

Татяна ДИМИТРОВА