25-годишен младеж оцеля по чудо след падане от нос Калиакра, научи „Монитор“. Инцидентът е станал вчера около обяд. Според местните от село Българево, компания от Русе се разхождала из крепостта. Пострадалият мъж искал да си направи селфи с приятелката си точно на арката на носа. Не преценил, че е хлъзгаво заради дъжда, подхлъзнал се и паднал върху скалите. Височината е около 70 – 80 метра.

В спасителната операция участвал прочутият местен рибар Наско Писиката, чийто лагер е в местността Зеленката. „Обади се началникът на полицията. Каза, че има паднал мъж и трябва да отида с лодката да го взема, за да го отведат в болница. Момчето беше паднало от другата страна на носа, на най-тясното място. Взех малката лодка, екипажа си, дойде и дежурният лекар. Стигнахме до падналия, беше жив. Интересното е, че никъде по него нямаше нищо счупено, поне на външен вид. Пристигна и пожарната, а с реаномобил на болницата в Каварна го откараха до болница във Варна. Това е 18-ия ми случай да спасявам паднали от Калиакра“, разказа Наско Писиката.

Пострадалият е в реанимация с множество травми и с опасност за живота.

В рамките на един месец това е втори нещастен случай на нос Калиакра. Припомняме, че 24-годишен мъж от Горна Оряховица загина на 29 април, а трупът му бе открит на 1 май. Младежът падна от стръмната скална пътека под Параклиса, която води до брега. Височината е 45 метра.

https://www.monitor.bg