Пътният инцидент е станал на 18 февруари, малко преди 00.30 часа. Тогава в районното управление в Троян е получен сигнал за пътен инцидент, в района на кръстовището “Кози вир”.

Незабавно към местопроизшествието са били изпратени екипи на районното управление и пожарната в града. На място униформените установили лек автомобил БМВ. До фаталния инцидент се е стигнало, след като при движението си от село Орешак към Троян лекият автомобил е напуснал пътното платно, преминал е през тротоара и се е обърнал в крайпътна вада.

След катастрофата от колата са успели да излязат двама мъже на 24 и 27 години от Мездра. Пристигналите на място екипи са извадили от колата 22-годишен младеж от село Зверино, който починал малко по-късно.

По данни на двамата младежи, шофьор на БМВ-то е бил 24-годишният.

Те са тествани с технически средства за алкохол и наркотици, като пробите за опиати са били отрицателни. Дрегерът обаче отчел над 1.2 промила алкохол в издишания въздух и при двамата. Издадени са им талони за медицинско изследване и са взети кръвни проби за химически анализ.

Работата по установяване на причините за пътното произшествие продължава. За случая е уведомен дежурен прокурор, а в районното управление на Троян е образувано досъдебно производство.  https://blitz.bg/