• Изглежда миската Марина Войкова се е преквалифицирала във възпитателка. Тя е отворила лятна занималня за деца от 5 до 11 години в елитен столичен квартал, като цените за услугите й са насочени основно към заможната аудитория.

След като самата тя стана майка на две деца, Марина осъзнала колко важни са частните занимални за съвременните родители. Това я вдъхновило да открие собствена занималня в София.

Информацията беше разкрита от Наталия Гуркова, победителка в конкурса “Мис България” през 1998 година и вдовица на убития в ЮАР Джордже Михалевич. Тя публикува снимка от откриването на детското заведение, на което присъствали и други известни дами като Елена Ангелова, Мис България 1999, и Ирина Папазова – организаторка на конкурси за красота, в които те са триумфирали. В коментара си Гуркова пожела успех на Марина в новото й занимание, пише “Уикенд”.

В занималнята на миската най-вероятно се обучават бъдещи носители на Нобелови награди, защото цените там са в пъти по-високи от тези в останалите подобни заведения в София, разкриват запознати.

За половин ден там с включена закуска и обяд или обяд и следобедна закуска родителят трябва да се бръкне с 50 лева. За целодневен престой цената е 100 лева с три хранения, седмичната полудневна такса е 200 лева, а целодневната – 400. Месечните са съответно 690 и 990 лева, а има и вариант с полудневен престой със засилено изучаване на български и математика, който струва 750 лева. Това са само таксите за основния пакет услуги – престой в занималнята със стандартна програма на обучение.

Отделно се плащат всички допълнителни занимания, като екскурзии, посещения в музеи, галерии или специални часове по желание на родителите и децата.

Всичко това може да повиши двойно цената на услугата.

В други занимални в центъра на София цените вървят по около 400 лева на дете за целодневен престой за месец. Обядът е 7 лева и се плаща ден за ден. Децата имат право да избират дали и кога да ползват кетъринга на занималнята. Дава се възможност да носят храна от дома, ако не им харесват ястията или родителите не могат да си ги позволят.

Със своя учебен център Войкова покрива и друга, модерна напоследък, бизнес ниша, а именно – солните стаи, които са особено популярни от няколко години. Тя е обзавела такава стая. За 20-минути в нея, което се препоръчва за децата, се плащат 12 лева, а за 40 минути, което е препоръчително за възрастен – 24 лева.

Марина Войкова роди първата си дъщеря в края на 2019 г., а втората – преди малко повече от година. Тя е омъжена за милионера Давид Бонев, с когото се запознава по интернет. Преди срещата им той беше гадже на мъжемелачката Елен Колева./show.blitz.bg