• Стана известно, че Виталий Робертус, който е бил вицепрезидент на ЛУКОЙЛ, е починал на 54-годишна възраст, пише eg.ru

Пресслужбата на компанията ЛУКОЙЛ съобщи за смъртта на нейния вицепрезидент Виталий Робертус. Съобщава се, че тялото на 53-годишен топ мениджър е намерено точно в офиса му в офиса на ЛУКОЙЛ на булевард Сретенски. Новината за трагедията се появи в интернет на 12 март. Представители на пресслужбата на компанията не разкриват подробности за смъртта на Робъртъс. Човекът работи в ЛУКОЙЛ тридесет години.

Известно е, че известно време преди смъртта си мъжът се оплакал на колеги, че се чувства зле и има силно главоболие. Робъртъс поиска хапчета за главоболие и след това отиде в кабинета си. Топ мениджърът не излизаше оттам няколко часа и не отговаряше на телефонни обаждания. Тогава служителите решили да влязат в офиса. По това време мъжът вече бил мъртъв.

„В нашата памет той ще остане талантлив ръководител, многостранна личност, симпатичен другар“, се казва в официално изявление на представители на компанията.

Трудно е за вярване, но Робъртъс стана четвъртият топ мениджър на ЛУКОЙЛ, починал през последните две години. През октомври 2023 г. стана известно за смъртта на председателя на съвета на директорите Владимир Некрасов. Мъжът почина на 66 години от остра сърдечна недостатъчност. Тогава в интернет имаше слухове, че няколко дни преди смъртта си Некрасов започва да злоупотребява с алкохол.

Некрасов пое поста начело на борда на директорите на ЛУКОЙЛ през есента на 2022 г. Той замени Равил Маганов, който загина трагично след падане от прозореца на Централната клинична болница в Москва.

Освен това през май 2022 г. на 43-годишна възраст почина бившият член на борда на директорите на ЛУКОЙЛ Александър Суботин. Тялото на мъжа е намерено в мазето на частна къща, разположена в околностите на Митищи. Съобщава се, че Суботин е починал от сърдечна недостатъчност.