Министър Деница Сачева ще оглави в Добричка област листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Министър Сачева разви изключителна активност в Добричка област, след като оглави на 1.12.2000 г. областната организация на ГЕРБ тук. Освен това тя е тясно свързана с Добрич, където дълго време е живяла и учила. Убедени сме, че това ще е водещата кандидатура на ГЕРБ и след изявлението на лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов, че всички успешни министри, които са били част от кабинета през изтичащия мандат, ще бъдат водачи на листите с кандидати за следващия парламент.

Сайтът Лупа.бг твърди, че това е едно от първите условия на председателя на партия ГЕРБ, което е било сведено до областните координатори.

Вчера Борисов привика лидерите на структурите на регионално ниво, за да им каже, че има правила, които не могат да пренебрегнат в течащата от вчера кампания по номинации на кандидати за депутати в предстоящия мандат, твърдят колегите от “Флагман”, като се позовават на източници от ГЕРБ в Бургас.

Сега структурите трябва да се съобразят  с партньорите си от СДС, за който има определен брой избираеми места. Трябва да се гарантира и поне едно избираемо място в челната тройка на всяка листа за представител на гражданската квота.

Преди дни пък стана ясно, че премиерът Бойко Борисов ще бъде водач на две листи на изборите.