• Това съобщиха за NOVA от външното ни министерство

МВнР проверява излязла в публичното пространство информация за отвлечен българин от „Ал Кайда” в Йемен. Това съобщиха за NOVA от външното ни министерство.

МВнР отрече информацията за отвлечен българин от „Ал Кайда” в Йемен

Това съобщиха за NOVA от външното ни министерство

МВнР отрече излязла в публичното пространство информация за отвлечен българин от „Ал Кайда” в Йемен. Това съобщиха за NOVA от външното ни министерство.

“Българското посолство в Рияд осъществи проверка и установи, че няма български граждани сред отвлечените служители на ООН в Йемен”, се казва в съобщението.

Петима служители на ООН бяха отвлечени от заподозрени бойци на „Ал Кайда” в Южен Йемен, съобщиха йеменски служители в събота, на които се позовава БГНЕС.

„ООН е в тесен контакт с властите, за да осигури освобождаването им“, каза Ръсел Гийки, говорител на висшия служител на ООН в страната.

Говорител на генералния секретар на ООН увери, че в централата са запознати със случая, но отказа да го коментира.

Според йеменското правителство отвлеченият персонал на ООН се състои от четирима йеменци и един чужденец. Неговата националност не се уточнява.

Племенните лидери казаха, че водят преговори с похитителите, за да осигурят освобождаването на работниците. Похитителите пък искат откуп и освобождаването на някои екстремисти, затворени от международно признатото правителство на Йемен.

https://nova.bg