МАХНАХА КАРАВАНИТЕ ОТ БУНАТА НА БОЛАТА

0
1679

 

Представители на Министерството на туризма и РИОСВ – Варна направиха в края на седмицата проверки на плаж Болата, заради паркирани каравани и кемпери върху изградените буни като брегоукрепителни съоръжения. Проверката е разпоредена лично от министър Николина Ангелкова, след подаден сигнал до нея. На собствениците на каравани и кемпери са съставени констативни протоколи за нарушения, а писането на актове е в правомощията на РИОСВ – Варна. Постигнато е споразумение автомобилите да се махнат от брегоукрепителните съоръжения.

„Трета година на Болата няма никакъв контрол. Заливът и плажът не са в наша юрисдикция и ние нищо не можем да направим. Непрекъснатите сигнали за щяло и нещяло водят всякакви проверяващи, които пък гонят туристите и провалиха сезона ни през август. Започна масово да се спекулира с Болата“ – коментира кметът на село Българево, където се намира заливът, Георги Георгиев.

Преди три дни на плажа цъфнали три жени, които се представили за служители на Икономическа полиция. Заплашили мъжа, който продава сладолед, че извършва незаконна търговия. След като той представил всички разрешителни и лицензи, някой се усъмнил в легитимността на служителките и се обадил на тел. 112. През това време фалшивите инспекторки изчезнали.

Най-честите посетители на плажа в Болата са полицаите от местното Районно управление в Каварна. Сигналите са на туристи, които се жалвали, че някой им одраскал или чукнал автомобила. „Заливът е малък, местата за паркиране са ограничени, а всеки иска да си спре колата на пясъка. Затова трябва някой да въведе някакъв ред“ – каза още Георги Георгиев. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА