МАСИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ

0
609

Специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и спазване на правилата по пътищата бе проведена на територията на област Добрич преди няколко дни. Основните цели са установяване и задържане на лица, обявени за издирване, превенция на нелегалния трафик на хора и нелегалната миграция, проверка на водачи за шофиране под влиянието на алкохол и наркотици”, заяви главен инспектор Жулиян Минев, началник на Пътна полиция – Добрич.

В рамките на акцията бяха изградени контролни пунктове  в село Стожер, община Добричка, Добрич и Каварна.В нея участваха Пътна полиция, Охранителна полиция, Криминална полиция и служители на дирекция “Жандармерия”.

13 са задържаните след масирана полицейска акция в района на Добрич. Проверени са адреси в няколко села. На два адреса в частни домове в Добрич и Каварна са са открити наркотици, електронни везни и пари, има задържани лица. Установени са двама водачи да управляват под въздействието на алкохол и под въздействието на наркотици.

За последните десет дни на територията на ОД на МВР Добрич са установени 15 водачи да управляват под въздействието на алкохол,  7 водачи под въздействието на наркотици и 12 неправоспособни водачи.

Жулиян Минев посочи още, че на двете сухопътни граници няма мигрантски натиск, установяват се единични случаи на незаконно преминаващи и групи до 4-5 човека. НДТ