Майкъла: ЦСКА не губи за първи път от Лудогорец

0
140

Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев направи коментар пред Sportal.bg след снощната загуба на тима на Нестор Ел Маестро с 0:3 от Лудогорец.

“Излизаш срещу най-големия ти конкурент в първенството и той леко и спокойно те бие с 3:0. Един гол не можем да вкараме, а защитата на Лудогорец е меко казано нестабилна. Какво повече да говорим! Не бих казал, че е срам и позор. ЦСКА не губи за първи път от Лудогорец, нямаме победа от доста време, просто се повтаря едно и също. Това показва, че няма никакво израстване. Накрая Лудогорец може да ни даде да се снимаме с шампионския трофей, и това не е малко в крайна сметка. Разберете – ЦСКА винаги се бори само за първото място! Шампиони – нищо друго!

“Червените” фенове с протестна акция след загубата от Лудогорец – ето с какъв надпис осъмна “Армията” (снимки)

Феновете вече разбират добре какво говоря. Когато казвах тези неща преди години, някои казваха, че съм срещу ЦСКА. Е, сега феновете да не би да са срещу ЦСКА? Просто искат да видят отбора си шампион! Едно време по някаква случайност можеше да паднем с 0:3 в “А” група. А ако се случи такова нещо, срам те е да излизаш по улиците на София. Важно е когато си в ЦСКА, да знаеш в кой клуб се намираш. Само феновете на ЦСКА са на нивото, на което трябва!

ЦСКА - София с позиция - клубът осъжда всякакъв вид вандалски прояви и поема отговорност за резултатите

ЦСКА – София с позиция – клубът осъжда всякакъв вид вандалски прояви и поема отговорност за резултатите

Хубаво е, че ръководството е излязло с изявление, че поемат отговорността за резултатите. Но аз питам – кой освободи Илич и кой избра новия треньор? Кой взима решенията и носи отговорността? Имаме двама изпълнителни директори, спортен директор има ли? Кой е избрал тези футболисти? Кой ги е предложил на треньора и дали треньорът е дал одобрението си? Бях селекционер в ЦСКА. Ходихме до Сливен, гледахме Данчо Лечков в два мача, страхотен футболист, разбрахме се, дойде в ЦСКА. От Пловдив ми казаха за Чоната, отидох, на другия ден подписа. Павката Дочев, също отличен играч, го търсих из едни панелки в “Надежда”. След това и Метков докарахме в ЦСКА. Станахме шампиони. След години бях изпълнителен директор, Емо Димитров ми предложи Ивайло Чочев, взех го в ЦСКА. И един бек от Перник докарах, момчето игра титуляр. В ЦСКА сега някой ще застане ли да каже кой каква точно отговорност носи.

25 Лудогорец 3:0 ЦСКА - София

Левски не игра добре срещу Ботев (Враца), но спечели. Това са важни точки – не ти върви, пропускаш, накрая 1:0. Добре играят като цяло, бразилците им са с класа над чужденците в ЦСКАУелтон, Рикардиньо. За България това са добри футболисти. Нашите какви са – медиите само пишеха за звездната ни селекция. А кой направи тази звездна селекция? Освен това в Левски пускат и българчета от школата им. Тук малко, там малко, дават им шанс, това също е положително. Срещу Враца ги измъкна точно техен юноша. Надявам се през този сезон да напреднем поне малко със стадиона. У нас само се пречи – в София един стадион не може да се направи, докато в Унгария са близо 15 новите стадиони, в Румъния седем-осем, Скопие, Тирана. При нас зелени и всякакви други скачат”, каза Майкъла.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Източник