Майка разстреля сина си с девет куршума: Не искал да спи

0
814

Майка от Минесота беше призната за виновна в убийството на шестгодишния си син, стреляйки по него девет пъти, докато седял на задната седалка в автомобила им.

28-годишната Джулиса Телър не показа никакви емоции, когато чу решението на съда в сряда. Присъдата ѝ ще стане ясна на 16 февруари, но се очаква да бъде доживотен затвор без замяна.

По време на съдебния процес, прокурорите разказаха как Илай Харт е бил настанен при приемни родители поради проблеми с психичното здраве на майка му, но е върнат при нея две седмици преди тя да го убие.

Телър е загубила попечителството над момчето през януари 2021 г., след като отделът за социални услуги в окръг Дакота научил, че жената „проявява признаци на психоза и чува гласове, които й казват да се самоубие“.

Мери Мориарти, прокурор на окръг Хенепин, описа случая като „един от най-ужасните, с които съм се сблъсквала през 30 години работа в наказателноправната система“.

Според показанията в съда, Телър  си купила пушка и се научила как да я използва малко след като бащата на момчето, Тори Харт, подал документи, искайки от съда пълно попечителство. Историята на търсенето ѝ в интернет пък включвала въпроси като как се зарежда пушка, най-мощното нокаутиращо лекарство, плащане на застраховка живот, ако дете умре, и колко кръв може да загуби едно шестгодишно дете, съобщава The Star Tribune.

Тогавашният приятел на Телър, Робърт Пикарайнен, разказа, че са прекарали деня на убийство в пазаруване с Илай, след което са се върнали у дома за пица и филм и са играли с котките си.

По думите му момченцето отказвало да си легне, след което майката и синът започнали да се карат и да се удрят. По-късно жената

напуска апартамента с детето, като взема пушката със себе си

Телър е арестувана в Ороно, на около 8 км от дома й в Спринг Парк, когато очевидец подава сигнал, че колата, която кара, е със счупено задно стъкло и спукана гума. Полицията видяла и кръв по ръката на жената, се казва в наказателната жалба.

Те откриват тялото на малкото момче в багажника на колата, а причина за смъртта му са „множество огнестрелни рани от пушка“.

Телефонните записи показват, че Телър е застреляла сина си на уединен паркинг в регионалния парк Лейк Минетонка. След това тя обиколила района с кола, като изхвърлила вещите му.

Полицията открива в контейнерите за боклук по маршрута й раницата на сина й, съдържаща работни листове и задачи за детска градина с надпис „Илай“; детско столче за кола, покрито с кръв и с голяма дупка от куршум; дрехи и човешки останки.

ДНК тестът доказа кръвта му по дрехите и кожата на майка му.

Телър е счетена за вменяема, за да бъде изправена пред съда, но след като отхвърли две предложения от прокурорите да се признае за виновна в убийство от втора степен, обвиненията й бяха повишени в убийство от първа степен. bg-voice.com