“Лудогорец” се сбогува с голямата мечта да играе за трети път в груповата фаза в Шампионската лига. “Орлите” бяха елиминирани от “Динамо” (Загреб) след второ поражение в дуела след 2:4 в хърватската столица и общ резултат 3:6. Пред погледа на новия национален селекционер на България Младен Кръстаич родният шампион завърши срещата с 8 души, след като последователно бяха изгонени Доменик Янков, Джонатан Рик и Жан Карничник, а френският рефер Беноа Бастиен затвърди статистиката си да дава с лека ръка дузпи, след като на 3 пъти посочи бялата точка.

Хърватският гранд предреши всичко още преди да е изтекло първото полувреме, повеждайки с 3:0. Йосип Дърмич с глава откри, възползвайки се от пропукване в отбраната на гостите в 12-ата минута. 5 минути по-късно Янков бе изгонен за наивно влизане в краката на Адеми. Мирослав Орсич удвои в 27-ата от дузпа, отсъдена за нарушение на Антон Недялков. Отново той бе точен 3 минути преди почивката с удар в далечния ъгъл.

Кирил Десподов успя да върне “Лудогорец” с два гола. Националът се разписа в даденото от съдията продължение с удар от въздуха, а след почивката бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Перич. Още веднъж реферът Бастиен попадна под прожекторите, след като даде втори жълт картон на Рик в 72-ата минута, след като бразилецът неволно удари с ръка съперников футболист при опит да запази топката. В заключителните минути Бруно Петкович оформи крайния резултат от бялата точка, след като Карничник извърши нарушение, за което бе изгонен.

Така “Лудогорец” приключи с участието си в Шампионската лига стъпало преди плейофите, но остава в Европа. Следващият съперник е “Жалгирис”, а победителят от сблъсъка ще участва в груповата фаза на Лига Европа.  https://trud.bg