Младеж уби най-малко 4 души и рани други 3 при продължила часове наред стрелба в Мемфис. Последвалото преследване с висока скорост завърши с ареста му, съобщи полицията в американския град. Той е излъчил в реално време във Facebook част от действията си.

Служителите идентифицираха заподозрения като 19-годишния Езекиел Кели и заявиха, че той е бил задържан с две оръжия в автомобила си около 21:00 ч. местно време (01:00 ч. по Гринуич днес).

„(Кели) е бил задържан без инциденти от полицейското управление на Мемфис и шерифската служба на окръг Шелби”, заяви на пресконференция началникът на полицията в Мемфис Серилин Дейвис.

Твърди се, че Кели е убил първата си жертва малко след полунощ в сряда, а следобед и в ранната вечер е продължил да стреля в града в Тенеси, каза Дейвис.

Полицията съобщи, че е имало поне осем различни местопрестъпления, включително кражби на коли и стрелба в местен магазин, а Кели е излъчвал на живо части от своето бягство.

“Езекиел Кели е бил на живо във Facebook, когато е открил огън в магазина”, каза Дейвис.

Докато траеше стрелбата, властите блокираха части от града.

В Съединените щати редовно се случват масови стрелби и други случаи на насилие с огнестрелно оръжие, но Конгресът не приема стриктно законодателство за контрол на оръжията, като въпросът продължава да предизвиква политически разногласия. По данни на „Gun Violence Archive“ през 2022 г. досега в САЩ са били убити най-малко 490 души при масови стрелби и масови убийства, като за същия период 14 050 души са загинали при инциденти, свързани с огнестрелни оръжия, без да се включват самоубийствата.

През последните месеци Мемфис стана свидетел на поредица от шумни убийства, между коиро убийството на пастор по време на кражба на кола и отвличането и убийството миналата седмица на жена.  https://bg-voice.com