Към 11.00 часа днес вече само 16 села са без електрозахранване

0
149

3 помпени станции на ВиК Добрич са без електрозахранване

Продължава работата на екипите на Енерго-Про на терен и по данни на дежурните по общини към 11.00 часа вече само 16 населени места в областта все още са без ток, като по общини броят им е както следва – в общините Шабла, Тервел и Каварна – по 1 село, в община Крушари – 8 села и в община Добричка 5 села.

Към горепосоченият час дежурният диспечер на ВиК Добрич информира за липса на електрозахранване на три помпени станции – Стожер, Горун и Кладенци, поради което селата към тях са с прекъснато водоподаване. По данни на дежурните по общини с нарушено водоподаване са както следва – 1 село в община Балчик, 3 – в община Шабла, 6 – в община Каварна, 5 в община Тервел, 4 села в община Крушари и 11 села в община Добричка.

Служители на Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението продължават да оказват съдействие при разчистване на паднали клони и дървета.

Дежурният в Областно пътно управление информира, че всички пътища от републиканската пъна мрежа на територията на областта са проходими при зимни условия. 6 машини и пътнопочистваща техника са на терен.