Кучето дойде през нощта при 10-годишното момче Анатолий, което изчезна в тайгата в Амурска област, и изплаши с миризмата си мечката с малките си. В сряда, 28 юни, източник, запознат със съдържанието на разговора между спасителите и детето, каза Известия.

Кучето дойде при Анатоли от близкия пчелин и прекара цялата нощ с него. На 700 метра от мястото на нощувката им има меча бърлога с малки, но животните, усетили миризмата на куче, не са се приближили до детето, каза източникът.

За изчезването на Анатолий по време на лов с баща му и брат му в района на Архар предишния ден, на 27 юни, съобщи източник на Известия. Тримата отишли ​​да огледат ловните полета, когато главата на семейството била разсеяна от скъсана раница. В този момент едно от децата изчезна.

Както каза за Известия Татяна Шалашова, ръководител на отряда за търсене и спасяване на Амур, на следващия ден за търсене бяха изпратени всъдеход с полицията и Министерството на извънредните ситуации, парапланер и хеликоптер .

На 28 юни сутринта самолет забеляза червено петно ​​в гората, наподобяващо на цвят детско яке. В същото време спасителите откриха Анатолий , който, както се оказа, измина 5,5 км от мястото на загубата, съобщи ИЗВЕСТИЯ.