Завърши четвъртото издание на международния турнир по художествена гимнастика „The Qveen of Aida“, който се проведе под егидата на БФХГ и община Хасково. Състезанието премина при невероятна празнична атмосфера и препълнена зала с почитатели на художествената гимнастика, които аплодираха над 500 грации от Испания, Гърция, Кипър, Украйна, Босна и Херцеговина, Сърбия и 19 клуба от България, наслаждавайки се на красотата в изпълненията на талантливите момичета. Добричките гимнастички от СКХГ „МИК – Гергана 90“ с президент и треньор Йовка Няголова се завърнаха с куп отличия: златни медали – ансамбъл жени в състав: Тана Николаева, Татяна Георгиева, Ивелина Стоянова, Женя Жекова, Надежда Костова и Валентина Ангелова. Златни медали за композицията с ленти ДМВ – Анна Христова, София Димитрова, Теодора Валериева, Никол Георгиева, Симона Димитрова, Моника Андреева и Ивета Пантелеева. Златни медали за Тана Николаева и Валентина Ангелова – ансамбъл 2/3 – обръчи. Златни медали и за най-малките грации на клуба – Надежда Ангелова, Дея Димитрова и Франческа Вангелова – за ансамбловото съчетание с ленти.

 

В индивидуалната надпревара най-много медали спечели Виктория Тонева /ДМВ/, която се нареди на 2-ро място в многобоя, след представителката на Испания и спечели сребърни медали на топка и обръч. С най-висок резултат в оценките от клуба е младата ни надежда – 8-годишната Надежда Ангелова – златен медал на лента. Златен медал спечели и другата ни малка грация – Дея Димитрова. И двете малки състезателки направиха силно впечатление на жури и публика с подчертана атрактивност и артистичност.

При девойки младша възраст Ивета Пантелеева завоюва златен медал на лента, а Анна Христова – сребърен медал. На бухалки Симона Димитрова /ДМВ/ – златен медал, Моника Андреева /2011 г./ спечели златен медал на лента, а при ДСВ – Теодора Валериева с много грация спечели златен медал на обръч с едно много стилно, лирично изпълнено съчетание. Бронзови отличия завоюваха и дебютантките ни София Димитрова /ДМВ/ и Франческа Вангелова /ДМВ до 10 години/ и само въпрос на време е двете малки състезателки да достигнат върховете на гимнастиката.

Златен медал извоюва Татяна Георгиева на бухалки.

Ето какво сподели за читателите след състезанието треньорката на талантливите ни момичета Йовка Няголова: „След спечелените много медали от международния турнир „Левски къп“ гимнастичките ни бяха амбицирани да се докажат, въпреки условията, при които тренират. Много въздействаща бе публиката, която направи така, че децата да дадат всичко от себе си. Особено много нашите момичета бяха аплодирани за композицията с ленти /ДМВ/, а за мен като треньор беше много вълнуващо, че част от публиката дори плака по време на изпълнението. Надявам се, че съм предала на момичетата моя боен дух и нека никога не се предават пред трудностите. От все сърце благодаря на родителите на децата и особена на клуб „Майчина грижа“ за подкрепата.

Гордея се, че и тази година в Спортното училище, където преподавам и където се подготвят бъдещите специалисти, отличничка на випуска е нашата гимнастика Таня Титева.

Щастлива съм, че давам възможност на добричките деца да покажат красотата на нашия спорт. За мен спортът е преди всичко възпитание. Спортът е феномен…“

Следващото участие на гимнастичките от СКХГ „МИК – Гергана 90“ е на международния турнир „Тракия къп и приз Мария Петрова“. А след това им предстои най-важното състезание за годината – държавните първенства.

Успехите на клуба по художествена гимнастика „МИК-Гергана 90“ и големите успехи на българската художествена гимнастика предизвикват интерес към красивия спорт у все повече добрички деца. А клубът е отворен към всички желаещи да се посветят на красивия спорт. За въпроси и записвания може да позвъните на телефон: 0895 081394.