Кулеба: Истинската война е по-сложна от комиксите за Астерикс и Обеликс

0
141

©

“Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават контранастъплението си, но разбира се в живота нещата не стоят както в комиксите за Астерикс и Обеликс”. Това е заявил министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в интервю за France 5, цитира РБК–Украйна.

Според него хората в САЩ искат украинското контранастъпление да прилича на комиксите за “Отмъстителите“, а хората във Франция биха искали да видят нещо подобно на “Астерикс и Обеликс“.

“Тоест появяват се герои, които с един-два удара разпръсват огромната армия на врага и установяват справедливостта. Но животът е малко по-сложен“, е отбелязал Кулеба.

РБК-Украйна припомня че контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна  започна около 4 юни. През това време е било възможно да се освободят около десет населени места. Настъплението е усложнено от големи минни полета.

Командващият операцията на обединените сили в Таврия, бригаден генерал Александър Търнавски заяви, че ВСУ се намират между първата и втората руска отбранителна линия. Според него Русия е изразходвала около 60% от времето и ресурсите си на първата линия, по 20% на втората и третата. Следователно украинските войски могат да ги пробият по-бързо.

Астерикс и Обеликс са герои от комикси, за техните приключения са написани повече от 30 истории. Те са жители на малко галско село, което е заобиколено от римски гарнизони. Смелите гали оказват яростна съпротива на римските нашественици.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник