КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

0
844

ОТКРИХА ТРУП НА НАРКОМАН ДО КОФА ЗА БОКЛУК

На 25 март, около 06:42 часа на кръстовището на ул. „Бузлуджа“ и ул. „Ал. Стамболийски“ в град Добрич е установено безжизнено тяло на мъж, съобщават от полицията. Трупът е открит от случайни минувачи до кофа за боклук, научи НДТ. Установено е, че починалият е 32-годишен мъж и предния ден бил освободен от затвора в Белене. От последвалите ОИМ и ПСД е установено, че предходната вечер 32-годишният е бил в жилището на 38-годишен мъж, където са употребявали наркотични вещества. Около 05:00 часа домакинът извел госта си навън, след след като същият е колабирал от инжектираните вещества. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Работата по случая продължава.

ОТКРАДНАХА ПЕЧКА НА ДЪРВА

На 25 март, около 08:55 часа е получено съобщение за извършена кражба на отоплителен уред на твърдо гориво и два броя електрически двигатели от частен имот на територията на с. Било, област Добрич. Установено е, че кражбата е извършена чрез взлом на входна врата за времето от месец декември 2021 г. до 25 март т.г. По случая е образувано досъдебно полицейско производство.

ПОЖАР В СЕЛО ТОПОЛА

На 27 март, около 09:30 часа е получено съобщение за възникнал пожар на строителна площадка на територията на каварненското село Топола. Огънят е потушен от екипи на РСПБЗН Каварна. Установено е, че се е запалил дървен строителен материал, като вследствие на инцидента е обгоряла около 30 кв. м термоизолация на обекта. Причините за инцидента се изясняват.

ХВАНАХА ПИЯН И ДРОГИРАН ШОФЬОР, В КОЛАТА ИМАЛО КАНАБИС

С няколко нарушения е заловен да шофира 37-годишен мъж, съобщава ОД на МВР. На 26 март, около 17:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 37-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,35 промила. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат. В хода на проверката е установена и суха тревна маса с тегло 0,88 грама, реагираща на канабис. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства. НДТ