Крайни резултати в Лигата на конференциите, вижте кои отбори се класираха напред

0
488

След куп интересни мачове станаха ясни участниците в 1/8-финалите на Лигата на конференциите, които трябваше да минат през плейофния кръг. Мястото си в следващия кръг на елиминациите заслужиха Андерлехт, Лацио, Шериф (Тираспол), АЕК (Ларнака), Базел, Фиорентина, Лех (Познан) и Гент. Двата белгийски тима се нуждаеха от дузпи.

Жребият за 1/8-финалите ще е в петък от 14:00 часа. Въпросните осем тима ще са непоставени и няма как да се паднат един с друг, а ще изтеглят за съперник някой от победителите в групите от есента: Уест ХамНицаАЗ АлкмаарСлован (Братислава)ВиляреалЮргорденИстанбул Башакшехир и Сивасспор. Има условие, че отбори от една държава не могат да се срещнат на този етап.

Българският шампион Лудогорец беше елиминиран от Андерлехт след изпълнение на дузпи. В първия мач “орлите” победиха в Разград с 1:0, но на белгийска земя отстъпиха с 1:2, а после при ударите от бялата точка не вкараха нито веднъж.

Друг балкански отбор – Партизан (Белград), записа домакински провал и отпадна, след като отстъпи с 1:3 на Шериф (Тираспол) в Белград. В първия мач сърбите бяха спечелили с 1:0, но сега се издъниха.

Лацио не впечатли срещу ЧФР Клуж, но все пак не допусна изненада на реванша в Румъния и след 0:0 се класира напред. Римляните бяха спечелили първия двубой с 1:0.

АЕК Ларнака също като “орлите” от Рим стигна до 1/8-финалите след 0:0 в ответната среща с Днипро-1 и успех с 1:0 преди това.

След комфортното 4:0 в първата среща Фиорентина позволи на Брага да вкара два гола, но до изненада не се стигна и италианците “укротиха” съперника за крайното 3:2.

Само един гол в двете срещи определи кой измежду Лех (Познан) и Бодьо/Глимт да продължи напред, като това се оказаха поляците, които спечелиха реванша на свой терен с 1:0.

Щастливи се оказаха и футболистите на Базел, които с две “чисти” попадения у дома успяха да заличат пасива си от 0:1 срещу Трабзонспор.

До най-късно през нощта продължи битката между Гент и Карабах, като и тук дузпи определиха осминафиналиста. В случая това са домакините от Белгия.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди. https://sportal.bg/