Лидерът на Комунистическата партия на Русия Зюганов: Лидерът на Комунистическата партия на Приднестровието Хоржан беше убит през нощта в къщата си

МОСКВА, 17 юли – РИА Новости. Лидерът на Приднестровската комунистическа партия Олег Хоржан е убит, Комунистическата партия на Руската федерация настоява да започне разследване на убийството, каза лидерът на партията Генадий Зюганов.Убийството се съобщава в Telegram канала на Комунистическата партия на Руската федерация.

„Тази нощ нашият лидер на Приднестровската комунистическа партия Олег Хоржан почина… Той беше убит вкъщи, изискваме незабавно да започнем разследване и да изясним нещата“, каза Зюганов по време на пресконференция за резултатите от пролетна сесия на Държавната дума и задачите на партията през новия политически сезон.
Комунистическата партия отбеляза, че подробностите около инцидента се разследват. „Получихме съобщение за убийството на лидера на Приднестровската комунистическа партия и бивш депутат от Върховния съвет на Приднестровието Олег Хоржан. Подробностите се изясняват“, се казва в телеграм канала.