Конкурс за зимнина организира по случай Осми март читалището в балчишкото село Гурково

0
410

 

Конкурс за най-вкусна и добре презентирана зимнина организира по случай Международния ден на жената – Осми март, Народно читалище (НЧ) „Свобода – 1897 г.“ в балчишкото село Гурково, каза за БТА Наталия Георгиева, председател на читалището.

Надпреварата „Бурканъ фестъ“ ще се състои от 12:00 часа на празничния ден в стола на селото. В нея могат да участват желета, мармалади, компоти, туршии, нектари, сокове и други видове зимнина, сътворени от сръчни и трудолюбиви женски ръце, каза Георгиева.

Победителите ще бъдат определени от всички присъстващи, които ще подават вота си анонимно в трилитров буркан. Предвидени са общо осем награди, пет от които са поощрителни. Отличените участници ще получат „капачки и затварачки, фиксове и миксове, буркани и целофани“, както и забавни „тапии“, допълни председателят на читалището.

Осмомартенското настроение ще бъде поверено на певческа група „Преселски накит“ с ръководител Димка Кирчева и корепетитор Михаил Иванов, познат още като диджей Мишо Оркестъра.

Желаещите да премерят кулинарни умения могат да предадат зимнината си на 7 март в сградата на НЧ „Свобода – 1897 г.“ в Гурково.

 

БТА-АЛЕКСАНДРА АНТОНОВА